ÖkoMama receptjei
Alma-hagyma krém
Hozzávalók
- 5 nagy fej hagyma, pucolva darabokra vágva
- 5 kisebb savanykás alma, mosva, csumázva, darabolva
- 2 ek pálmazsír vagy egyéb zsiradék a pároláshoz
- 2 ek pálmazsír vagy 10 dkg vaj
- fekete bors, só
Elkészítés
A zsiradékon 5 percig fedő alatt párolom az almát és hagymát. Ízlés szerint sózom borsozom (mivel szendvicskrém lesz, kissé jobban lehet sózni). Turmixszal teljesen krémszerűre dolgozom, igény szerint hozzákeverem még a vajat, vagy pálmazsírt, hogy krémesebb állagú legyen. Kihűlés után tálalható, hűtőszekrényben egy ideig eláll.Kakukkfüves zabpehely pástétom
Hozzávalók
- 1 nagy fej hagyma apróra vágva
- 1 ek pálmazsír vagy olaj a dinszteléshez
- 2 ek pálmazsír vagy 10 dkg vaj
- 3 dl zabpehely
- 5,5 dl víz
- vegamix
- kakukkfű
- mustár
- só
Elkészítés
A zsiradékon a hagymát megdinsztelem míg aranybarna lesz. Hozzáteszem a zabpelyhet éppen csak megkeverem-pirítom, majd felöntöm vízzel. Vegamixszel, kakukkfűvel és sóval ízesítem, mivel krémnek készül lehet kicsit intenzívebben ízesíteni. Amikor a zabpehely belefőtt a vízbe leveszem a tűzről és turmixgéppel teljesen krémesre dolgozom. Mustárral ízesítem és hozzákeverem a vajat vagy pálmazsírt hogy krémesebb állagú legyen. Kihűlés után tálalható, hűtőszekrényben egy ideig eláll.Tönkölykenyér
Hozzávalók
- 1/2 kg finomliszt
- 20 dkg teljes kiörlésű tönkölybúza liszt
- 3,1 dl langyos víz
- 1 ek cukor
- 10 g élesztő
- 2 tk só
Elkészítés
A vizet beteszem a kenyérsütőgépbe a cukrot és az élesztőt eloldom benne. Ráöntöm a liszteket és a sót a tetejére. Teljes kiörlésű kenyér programon elindítom. Amikor elindul a dagasztás ránézek jól összeállt e a tészta, szükség szerint vizet, vagy lisztet adok még hozzá.Pné F. Zsuzsa receptjei
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése