Következő klub

Találkozunk havonta egy szombaton 9 és 12 óra között
a Kikelet Waldorf Oviban (Debrecen, Széchenyi u. 65.)

A következő klub:
Április 6.
A hónap témája:
Babakímélő lakás, ökologikus szempontok - beszélgetés Madarász Tünde öko-életmód tanácsadóval

2010. november 16., kedd

Októberi Klub beszámoló

Bár a szokásosnál kevesebben voltunk, viszont három új klublátogató is akadt! Gardó Bea ayurvédikus gyermekágyas masszőr, egy várandós Anyuka párjával, valamint egy szép ikerlányka pár, szüleikkel.
Az ikerlányok rögtön a háton hordozás próbálgatásával kezdték, mert már 10 hónaposak. Apának szimpatikus volt a csatos és a Mei Tai, már kölcsönöztek volna, vitték is volna haza. Azonban a kicsi lányok úgy tűnik egyelőre a kendő mellett tették le a voksot, túlesve a felvétel ismeretlen maceráján Anyja hátán egyikük már vidáman nézegetett. Szerencsére a kendő Édesanyjuknak sincs ellenére, aki szeretné majd megtanulni a kendőkötés fortélyait is.

A várandós Anyuka jót tudott beszélgetni Beával a gyermekágyas időszakról, az ayurvédikus masszázsról, és Bogival (Dr. Fehér Boglárka), aki gyermekorvosként a Debreceni Anyatejklubot vezeti. Többiek is bekapcsolódtunk a beszélgetésbe, saját szüléseink is szóba kerültek. A téma most nagyon aktuális a szabad szülés körül most zajló társadalmi vita kapcsán.Választott témánk a "Hordozás hidegben" volt. Ki-ki elhozta ami náluk bevált: hordozós kabát, poncsó, takaró, házilag átalakított polár felső, hordozásra használt perelin. Többen is írtátok, mondtátok, hogy a téma érdekelt volna, nektek jó hír, hogy a következő klubon megint lesz erről is szó. December 11-i (nov-okt összevont klubunk) fő témája pedig a "Természetes készülődés karácsonyra" lesz. A témáról bővebben nemsokára majd még írunk itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése